Frézovanie a vložkovanie komína Banská Bystrica, Brezno, Zvolen a okolie

Okrem iných služieb Vám taktiež ponúkame modernú opravu murovaného komína, ktorá spočíva v odfrézovaní jeho priemeru.

Kominárstvo Muži v čiernom používa len certifikované vložky do komínov tej najväčšej možnej kvality a to vždy presne na mieru pre Váš spotrebič. Spolupracujeme len s najkvalitnejšími výrobcami komínových vložiek zo Slovenska, Poľska, Nemecka a Českej republiky.

Čo je to frézovanie komína?

Frézovanie spočíva v neinvazívnom mechanickom zväčšení prierezu komína bez jeho demolácie a nutnosti novo vybudovania. Frézovanie našou frézou je suché a inštalácia komínovej vložky netrvá viac ako 1 deň. Ráno prídeme večer kúrite.

Niekoľko dôvodov prečo vyfrézovať a vyvložkovať práve Váš komín:

  1. Keď je existujúci komín netesný, cítite, alebo dokonca vidíte unikajúci dym.
  2. Keď priemer/prierez komína je nepostačujúci pre potreby nového spotrebiča.
  3. Keď nový spotrebič má príliš nízku výstupnú teplotu spalín a dochádza v komíne ku rosnému bodu /kondenzácii/, teda by začal zatekať a neskôr by sa objavovala v dome pleseň a decht.
  4. Keď má komín nedostatočný priemer či nepravidelný tvar a nie je možné ho vyvložkovať bez frézovania.
  5. Nadmerne sa v komíne usadzujú sadze, ktoré sú najčastejšou príčinou požiarov, otráv a upchatí komínov.
  6. Keď pociťujete v dome zápach dechtu a na stenách komína sa Vám vytvárajú fľaky, ktoré nejde premaľovať a po premaľovaní sa objavujú znovu a znovu.
  7. VŽDY po vyhorení sadzí v nestaranom komíne keď je jeho tesnosť otázna.
  8. Keď je už štandardné čistenie komína kominárom neefektívne z dôvodu trvalých usadenín skleneného dechtu ktorý nie je možné odstrániť.

Výhody frézovania a vložkovania komína s našou spoločnosťou:

  1. Po vyfrézovaní existujúceho tehlového komína je povinné z požiarno-bezpečného hľadiska zabezpečiť odbornú inštaláciu vhodnej vložky, s t-kusom, čistiacim otvorom s uzáverom, s dvierkami s kondenzátorom, s krycou doskou, proti dažďovou manžetou a komínovou strieškou. Samozrejme následne dopojíme Váš nový, alebo existujúci spotrebič.
  2. Sme odborne spôsobilí a vyučení, takže po našich prácach vždy dostanete potvrdenie o kontrole komína pre poisťovňu.
  3. Naša spoločnosť má všetky príslušné oprávnenia či už na práce vo výškach, pracujeme na základe dlhoročných skúseností, s proľudským prístupom a samozrejme na základe výučného listu v odbore kominár, disponujeme aj výučným listom krbár a kachliar. Všetci naši pracovníci majú absolvované pravidelné kompletné BOZP školenia.
  4. Garantujeme bezplatnú cenovú ponuku do 50km od Banskej Bystrice.
  5. U nás dostanete vždy konečná cenu za všetky práce spolu s materiálom v jednom balíku. NIKDY si neúčtujeme dodatočné sumy za búracie práce, murárske práce, odbiehanie ku dodávateľom v prípade extrémnych prípadov, že niečo pochybelo. U nás dostanete vždy KONEČNÚ CENU za frézovanie a vložkovanie komína na KĽÚČ. Novou praktikou u veľa majstrov je že cenu po vykonaní prác, alebo v ich priebehu budú zvyšovať a Vy pri už rozbehnutej práci na komíne nemôžete ustúpiť. U nás sa to NIKDY NESTANE. Preto na prvý pohľad do cenovej kalkulácie od nás sa cena môže zdať o niečo vyššia. No treba si dávať pozor, aby ste večer pri platení u konkurencie neboli nemilo prekvapený.

Chcete frézovanie alebo vložkovanie komína a ste v okruhu 30km od Banskej Bystrice?

Cena za frézovanie komína s vložkovaním je od 1200€. Cena za iba vložkovanie v pripade ze nie je komín nutné frézovat je od 1000€. V závyslosti od dĺžky, materiálu z akého je komín, prístupu a pod. Viac po obhliadke a dohode s klientom.

Kontaktujte kominarbb.sk 0918 101 429 / kominarbb@kominarbb.sk

Zdielať na Facebooku

Kontakt

Vaša bezpečnosť je moja misia.